© Mediahuis Meierijstad.  Website door Pixelbox Media.

Waarom (inter)nationale reclamebureaus op MooiRooi.nl willen adverteren

Sint-Oedenrode – We snappen goed dat deze kop nogal wat vraagtekens oproept. (Inter)nationale reclamebureaus die op MooiRooi.nl willen adverteren. Ja, ja, dat zal wel. Eerlijk is eerlijk, een jaar of drie geleden hadden we dit ook niet serieus genomen. Maar de realiteit is dat we inmiddels iedere week aanvragen binnenkrijgen om op onze bescheiden dorpsnieuwssite te staan. Uit o.a. Amsterdam, maar ook uit het Vereniging Koninkrijk.

Hoe komt dat?
Alles heeft te maken met bezoekersaantallen en vindbaarheid. Dankzij Google kunnen we dat perfect monitoren. Zo houden we heel de dag bij hoeveel bezoekers we op welk moment hebben, hoeveel kliks een bericht heeft en hoeveel unieke bezoekers we mogen begroeten. Dat is niet alleen leuk, maar ook heel interessant. In de laatste tien jaar zijn de bezoekersaantallen op onze website MooiRooi.nl enorm gestegen. Zo verwelkomden we in 2016 1.896.897 unieke bezoekers in één jaar. Drie jaar later – in 2019 – waren het er 3.343.911. Ons record ligt in het coronajaar: 5.185.817 bezoekers. Die explosieve stijging had vooral te maken met de vele informatieberichten over corona. Het geeft maar weer eens aan hoe belangrijk een dorpssite kan zijn om burgers van informatie te voorzien. In 2021 liepen de bezoekersaantallen weer iets terug naar 3.710.173. Maar ook dat is nog het hoogste aantal in vergelijking met vóór corona. Stiekem kijken op de achtergrond marketing- en reclamebureaus mee uit binnen- en buitenland. We worden zichtbaar in bepaalde kringen wanneer we hoge grenzen van bezoekersaantallen halen en dat is interessant voor potentiele adverteerders. Zij willen artikelen plaatsen met links naar eigen websites. Zo vergroten ze de vindbaarheid op Google. Willen ze dan dat er op de artikelen en links geklikt wordt? Dat is mooi meegenomen, maar dat is niet het doel. Het gaat er voor hen om dat ze zoveel mogelijk links planten op goed bezochte websites. Natuurlijk komen ze niet alleen in Sint-Oedenrode uit. Zo zijn er nog honderden sites meer die benaderd worden om betaalde artikelen op te plaatsen. Goed nieuws voor de fervente lezer van lokaal nieuws. Door deze extra inkomsten kunnen nieuwsplatforms en lokale kranten ook in de toekomst blijven bestaan.

Ook interessant voor lokale bedrijven?
Jazeker! Ook lokale bedrijven hebben websites of webshops die ze zoveel mogelijk onder de aandacht willen brengen. Ze willen graag dat hun producten en diensten zo goed mogelijk worden gevonden. Dat kan op allerlei manieren, maar het plaatsen van een link op een drukke website werkt heel goed mee om hoger te komen op het gebied van vindbaarheid. Vooral als je het ook nog eens met regelmaat herhaalt. Artikelen zullen namelijk altijd op het web blijven rondzwerven en daarom van waarde blijven.

Top