© Mediahuis Meierijstad.  Website door Pixelbox Media.

Zoete inval

In Mediahuis Meierijstad gebeurt altijd wel iets. De avonturen vanuit ons kantoor gaan we met jullie delen. Deze blog wordt geplaatst op www.mediahuismeierijstad.nl en in DeMooiRooiKrant. De eerste aflevering gaat over al die bezoekjes waarmee we worden verblijd. Het is hier vaak een zoete inval.

Door: Jeroen van de Sande

Wij houden kantoor middenin het centrum van Sint-Oedenrode. Al twaalf jaar. Eerst op Heuvel 17 en sinds 4,5 jaar ‘woont’ Mediahuis Meierijstad enkele deuren verder, op Heuvel 7. Het is een fijne plek waar Rooi letterlijk samenkomt. Dat is één van de voordelen van een thuisbasis in het hart van een gemeenschap.

Dringen voor de krant
Vooral op woensdagen als DeMooiRooiKrant uitkomt is het dringen geblazen. Dan drommen vanaf ’s ochtends half negen mensen samen om de nieuwste uitgave in handen te krijgen. De één rustig te voet, de ander al iets haastiger met de fiets. Soms iemand pontificaal met de auto en een raampje open. “Wil je er eentje aangeven”, wordt dan geroepen. Altijd is er iemand die een stukje service wil verlenen. Niet alleen uit Rooi komen ze DeMooiRooiKrant ophalen. Ook uit Best, Son en Breugel, Schijndel of Liempde, vaak op gezette tijden. Het zijn allemaal mensen met een vaste ronde. Om lekker te bewegen of om contacten op te doen. Ook voor anderen nemen ze de krant mee. De bak is daarom snel leeg. Ruim driehonderd kranten vliegen op een woensdag uit de gele krantenbak. Het is soms hilarisch om te zien.

Gevonden voorwerpen
Rooienaren raken nog al eens wat kwijt. Of dat vaker het geval is dan bijvoorbeeld bij Nijmegenaren, Kampenaren of Groningers is naar ons weten nooit onderzocht. Maar onze pot met sleutels is altijd snel weer tot het randje vol. Zo kregen we eens een sleutel van een Tesla op het bureau. Iemand op kantoor wist zelfs te vertellen van wie die was. Een telefoontje maakte al snel de eigenaar blij. Zo diep staan we met onze voeten in de Rooise klei. Ook gevonden sieraden worden gebracht. Op een dag presenteerde een eerlijke vinder een gouden trouwring. Een mooi exemplaar met vast veel emotionele waarde. Dat bleek een dag later, toen de eigenaar zich (zonder oproep) meldde op ons kantoor en in huilen uitbarstte toen wij de ring met veel plezier konden teruggeven.

 Andere vragen
Kun je hier een paspoort verlengen? Maken jullie pasfoto’s? Hebben jullie PMD-zakken voor plastic afval? Verkopen jullie laptops? Ja echt, deze vragen zijn hier allemaal eens gesteld. We staan er ooit van versteld en kunnen er iedere keer weer heerlijk om lachen.

Inmiddels hebben we een echte dorpsfunctie. Dat blijkt wel enigszins uit bovenstaande. Maar ook uit het feit dat mensen nieuws of advertenties graag in onze krant en op onze website willen plaatsen. Een MooiRooitje, een grotere advertentie of een familiebericht. Een geboorte, een overlijden, we kunnen hier soms lachen, maar ook treuren. Wat het ook is, we doen het graag, omdat wij houden van alles wat Rooi is.

Top